Stagiunea unteatru
Cataclisma
Concept, coregrafie, ilustrație muzicală și interpretare: Andrea Gavriliu
Scenografia: Alexandru Petre
Lumini și sunet: Paul Drăguș
Mulțumiri speciale: Gabi Costin
Durata: 55 minute
Descrierea spectacolului
„Cataclisma” este un solo coregrafic care prezintă un corp (feminin) bombardat cu informație. Informația îl manipulează, îl revoltă, îi face rău, dar, n-are ce face… Din ciclul „țara arde și baba se dă cu ruj”, acest corp se deformează (la prorpiu) pe măsură ce ascultă neputincios voci „celebre” care conduc lumea. Informația are un ecou în el, însă reacțiile lui nu au niciun folos. Ea nu face decât să se acumuleze în stomacul lui. Spectacolul exemplifică prin corporalitate și „corporealitate” tranziția „cronologică” de la omul din apartament/birou/club, la omul din peșteră.
*Spectacolul conține nuditate! Interzis sub 18 ani!
Andrea Gavriliu – scurtă prezentare
Andrea Gavriliu s-a născut la data de 2 septembrie 1985 în Sfântu Gheorghe, a absolvit în 2008 Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca la clasa profesorului Bács Miklós și Irina Wintze, secția Actorie. Din 2007 și pana în 2014 a fost actriță la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. În anul 2011 începe cursurile de masterat în Artă Coregrafică la UNATC București, clasa prof. dr. Raluca Ianegic. Pe parcursul acestora a realizat spectacolul „Zic Zac” care i-a adus în 2014 premiul special al senatului UNITER pentru teatru-dans, în 2017 premiul de excelență UNACOR pentru regie și coregrafie, precum și participări la numeroase festivaluri atât în țară cât și peste hotare.
Printre creațiile proprii se numără: „Hotel PM” la Teatrul German de Stat Timișoara (2015), „Sărbătoarea primăverii” de Igor Stravinski la „M Studio” din Sfântu Gheorghe (2016), „Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri” la Teatrul de Nord Satu Mare (2018), „Zadarnic de frumos” la Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc și altele.
Prin colaborările cu regizori de teatru a creat spectacole precum: „Pădurea spânzuraților” după Liviu Rebreanu (regia Radu Afrim, Teatrul Național București – nominalizare UNITER 2019 pentru cel mai bun spectacol), „La ordin, Führer!” de Brigite Schwaiger (regia Mihai Măniuțiu, Teatrul Evreisc de Stat București), „Iarna” (regia Mihai Măniuțiu, Teatrul Nottara București), „Rambuku” de Jon Fosse (regia Mihai Măniuțiu, Teatrul Național Timișoara – premiul UNITER 2018 pentru cel mai bun spectacol) și multe altele.
Din 2017 este coregraf la Teatrul Național „Lucian Blaga”, profesor asociat și doctorand în artele spectacolului la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bólyai” din Cluj Napoca. La TNC și-a creat primul spectacol solo de teatru fizic, „OST (Organic Sound Twist)”, care face parte din repertoriul acestei stagiuni. În 2019 primește premiul special al senatului UNITER pentru mișcare scenică.
Mai multe informații despre Andrea Gavriliu și activitatea sa de coregraf și performer se pot găsi pe site-ul său oficial:
https://www.andreagavriliu-format.com