Cockosi-Spectacol Musafir
Cockosi-Spectacol Musafir
COCKOȘI
de Mike Bartlett
Regia: Horia Suru
Scenografia: Steliana Ștefan
Cu: Fulvia Folosea, Rareș Florin Stoica, Vlad Nemeș și Ionel Mihăilescu
Durata spectacolului: 90 min (fără pauză)
O producție: Teatrul ACT, Entheos & GrayPlay performing arts
Trebuie să fii neapărat ori curat straight, ori curat gay, ori categoric bisexual? Se iubesc de șapte ani. Locuiesc împreună. Când, la un moment dat, între cei doi bărbați intervine o femeie. Ea luptă să-l câștige pe John. El luptă să-l păstreze pe John. Tensiunea situației declanșează în băiatul râvnit de amândoi o criză de identitate în toată regula. Cine va câștiga? În momentul în care o hotărâre începe să prindă contur și noi respirăm ușurați, intervine elementul surpriză.
Un spectacol despre comunitatea gay? Un spectacol despre iubire, prietenie, onestitate. Discuțiile unor oameni inteligenți despre relație. Nu de puține ori, însă, și lupte de putere. Fiecare își înfige bocancii în vulnerabilitățile celuilalt. Pentru că, după ani petrecuți împreună, poate să le ochească cu precizie. Pe scurt, relații volatile în desfășurare. Tensionate, pasionale. Când pline de înțelegere, când pe muche de dragoste-ură. Însoțite, inevitabil, de nevoia de siguranță și teama de asumare.
Cât și până când merită să lupți pentru o relație? Cum știi când ar trebui să pleci? Cât este vorba despre celălalt în această luptă și cât despre tine? Lupta pentru iubire este firească? Sau însuși faptul că te afli în situația de a lupta este un puternic semnal că trebuie să renunți și să pleci? Așadar, o poveste pentru adulți despre iubire. O poveste pentru cei care știu că nu există happily ever after în viața reală, unde în doze mai mici sau mari frica, lașitatea, indecizia, vinovăția, greșelile, nehotărârea, eșecul și confuzia sunt parte integrantă a oricărei relații. Ca și efortul de a o menține. Ca și umorul care transformă acest efort conștient în drag și plăcere.
În 2010, piesa „Cock” de Mike Bartlett , prezentată în premieră la Royal Court Theatre, în Londra, a câștigat Premiul „Laurence Olivier”, cea mai importantă distincție britanică. În scurt timp, piesa a fost montată pe Broadway.
După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.
Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).
Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.