Venus in fur – Teatru in Sectorul 5
Venus in fur – Teatru in Sectorul 5
Achiziționând un bilet, susțineți un proiect independent care s-a dezvoltat de-a lungul a 10 ani. Dacă doriți să deveniți parte din comunitatea care susține noile proiecte unteatru, vă invităm în marea noastră familie: https://www.patreon.com/unteatru
Venus in fur
– Teatru in Sectorul 5
de David Ives
Regia – Elena Morar
Scenografia – Ileana Zirra
Costume – Noir Morphosis
Light design – Dragoș Mărgineanu
Cu – Silva Helena Schmidt și Richard Bovnoczki
Durata: 1h 30min.
Un regizor-dramaturg nemulțumit de rezultatele castingului său pentru montarea dramatizării după “Venus înveșmântată în blănuri” de Sacher Masoch – și o actriță întârziată și haotică, ce nu a auzit niciodată de Sacher Masoch și a venit ca pentru un casting S&M. O combinație implauzibilă dar electrizantă, care îi va duce pe amândoi mult mai departe decât a crezut fiecare. “Venus în blănuri” propune cu cinism, eleganță și umor o analiză a raporturilor de putere din lumea teatrală tradițională, înainte de a se transforma intr-un “bad trip” de răzbunare a tuturor abuzurilor și situațiilor de vulnerabilitate feminină. Jucându-se pe mai multe planuri cu miturile, stereotipurile și așteptările noastre în ceea ce privește politicile sexuale în domeniile creative, “Venus în blănuri” ne arată cam ce întâmplă când o zeiță îți bate la ușă. Joc al minții, fetișizare, proiecții personale și role-playing provocator într-o sală de casting, cu rezultat neașteptat.
Teatru în Sectorul 5 este un proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache.
Accesul este gratuit, în baza unei rezervări online: https://forms.gle/A8xQuzC41K26REW36
Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, IQads
După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.
Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).
Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.